
Stappenplan voor het maken van een sokkel
Een mooie kindertekening kun je in een lijst stoppen. Hang ‘m aan de muur en je hebt een kunstwerk. Maar hoe zit dat met driedimensionale werkjes? Stel: je kind heeft een prachtige pinguïn gemaakt. Die zet je in de vensterbank en daar staat ‘ie dan, een beetje allenig. Na een paar maanden maait het kleine zusje de pinguïn per ongeluk omver en hop, daar gaat z’n snavel. Als je nou eens al die leuke kinderkunst op een zelfgemaakte sokkel zet? Of ga voor meer is beter en plaats er een aantal bij elkaar.
Wat heb je nodig voor een zelfgemaakte sokkel:
- houten blokjes (hoewel je een sokkel ook prima van klei of beton kan maken)
- verf (voor een meer ‘rustieke look’ laat je het hout gewoon zoals het is)
- eventueel lijm, een satéprikker of stevig ijzerdraad
- kinderkunst

Stap 2
Boor vervolgens in het midden van de bovenkant een gaatje als je het kunstwerk met een satéprikker of ijzerdraad wil vastmaken. Verf die eventueel mee zodat alle aandacht naar de kinderkunst gaat. (Om ‘m extra chique te maken, zou je ook nog de naam van de kunstenaar met slagletters op een messing plaatje kunnen slaan en het plaatje op de sokkel lijmen.)

Stap 3
Prik of lijm je kunstwerkje vast en klaar is kees. Let op: als je iets hebt gemaakt van klei, zet dat dan niet te snel rechtop op een satéprikker, want dan zakt je kunstwerk naar beneden. Eraan prikken en dan even liggend laten drogen is beter. Zet er een paar bij elkaar op een plankje aan de muur, in een kast, op de schouw of in een nisje. Niet alleen kinderkunst doet het goed op een sokkel trouwens, ook een paar mooie gestapelde stenen of wat veren worden instant blikvangers!
Wedden dat je kinderen apetrots zijn op hun kunst als het een mooi podium heeft gekregen?
Heb je de smaak te pakken? Lees dan vooral ook ‘Knutselen met ijzerdraad’!
Bericht delen:
Haal alle knutseltips in huis
Creatieve en makkelijke knutselprojecten met kinderen. Die vind je in mijn boeken Artie Farty en Artie Farty LAB. Bekijk ze in de webshop!
aanbieding